+(373)69 214 434 / 022 539 602 | E-mail: info@lifedental.md
The blog

CONSULTAȚIA STOMATOLOGICĂ GRATUITĂ

Pentru că ne pasă de pacienții noștri și pentru că ne dorim să PREVENIM afecțiunile dentare CONSULTAȚIA STOMATOLOGICĂ este GRATUITĂ.     

  •  Examinare detaliată;
  •  Diagnosticare radiografică;
  •  Stabilirea diagnosticului într-un mod profesionist;
  •  Planul complet de tratament;
  •  Recomandări în îngrijirea cavităţii bucale.

Aparat dentar fix - tot ce trebuie să știi

 Tratamentul cu aparat dentar fix are ca scop pentru îmbunătățirea poziției anumitor dinți sau a poziției maxilarului superior și inferior. Aparatele dentare fixe rămân în cavitatea bucală până la sfârșitul tratamentului, de aceea, este deosebit de important să vă păstrați dinții și gura curată în tot acest timp.

Faza activă de tratament (când este purtat aparatul dentar) este urmată de o fază în care utilizați un dispozitiv numit retainer, cu rolul de a împiedica dinții să se deplaseze înapoi în poziția inițială.

Tipuri de anomalii ce pot fi corectate ortodontic

Anumite afecțiuni orale pot avea un impact major asupra stării generale de sănătate, deoarece ele pot influența modul în care creștem, în care arătăm, vorbim, mâncăm sau socializăm.

Medicul specialist în ortodonție și ortopedie dento-facială este specialistul care te poate ajuta să-ți recapeți funcționalitatea și frumusețea zâmbetului, în deplină armonie cu aspectul feței.

Tratamentul ortodontic asigură, astfel, funcționalitatea aparatului dentar, prin corectarea acelor afecțiuni sau anomalii dento-maxilare ce pot influența în mod negativ sănătatea orală și, implicit, sănătatea generală.

9 motive pentru profilaxia periodică

Profilaxia reprezintă prima și cea mai importantă etapă a îngrijirii dinților, iar vizitele regulate la stomatolog te pot scuti de foarte multe probleme. Pe termen lung, previi afecțiunile grave ce necesită tratamente complexe, investești mai puțini bani, timp și energie, iar în final te bucuri de un zâmbet sănătos!

Studiile realizate de Academia Americană de Stomatologie recomandă realizarea profilaxiei dentare cel puțin o dată la 6 luni. Astfel, te asiguri că îți menții sănătos nu doar zâmbetul, ci și întregul organism.

Când să optăm pentru fațete dentare?

Ce sunt fațetele Dentare?

Fațetele dentare sunt mici piese protetice ce conferă o estetică excepțională, sunt realizate din ceramică, zirconiu sau compozit în laboratorul de tehnică dentară și sunt aplicate prin cimentare pe suprafața dintelui de către medicul estetician, în vederea îmbunătățirii aspectului dinților și a obținerii unui zâmbet perfect încadrat în parametrii esteticii.

Recomandările medicului stomatolog pentru dinți sănătoși

Cunoaștem deja că sănătatea generală este influențată de sănătatea dinților. De aceea, este important să avem o atitudine responsabilă atunci când vine vorba despre zâmbetul nostru și despre îngrijirea corectă a dinților.

Pulpita dentară: ce este, simptome, cauze și metode de tratament

Ce este pulpita dentară?

În interiorul fiecărui dinte găsim o zonă denumită pulpă dentară. Aceasta conține, pe lângă nerv, vase de sânge și țesut conjunctiv. Pulpita dentară este o afecțiune provocată de inflamația acestei pulpe dentare. Ea poate să apară la unul sau la mai multi dinți și este cauzată de bacteriile care invadează pulpa dintelui, determinând inflamarea (tumefacția) ei.

Diastema (strungăreața) – metode de tratament recomandate

Diastema sau tremele dentare reprezintă un spațiu mai mare de 0,5 milimetri care apare între dinți atât la copii, cât și la adulți. Diastema este spațiul care se formează între dinții frontali superiori, fiind cunoscută cu denumirea populară de strungăreață, iar tremele dentare sunt spațiile care apar între oricare alți doi dinți.

Deși multe persoane consideră strungăreața ca având „un farmec aparte”, diastema este considerată o anomalie dento-maxilară, deoarece dinții nu sunt așezați corespunzător pe arcada maxilarului sau spațiul apare din cauza absenței congenitale a unui dinte (anodonția).

Abcesul dentar – motivele pentru care trebuie să te prezinți urgent la medicul stomatolog

Un abces dentar este reprezentat de apariția locală a unei pungi cu puroi, fie în interiorul dintelui, la nivelul gingiilor sau al osului care susține dinții pe arcada dentară. Cauza principală a abcesului dentar o reprezintă infecția bacteriană, una dintre principalale cauze fiind igiena orală zilnică.
După cum cunoaștem, în cavitatea bucală trăiesc o mulțime de bacterii care ajută la descompunerea resturilor alimentare și reglează ph-ul. În lipsa unui ritual corect de igienizare dentară zilnică, pe dinți se formează placa bacteriană și tartrul. Pe termen lung, tartrul poate favoriza apariția diferitelor afecțiuni la nivelul dinților și al țesuturilor moi.  

The materials on this page are for information purposes and are intended for educational purposes.

Website visitors should not use them as medical recommendations. Determining the diagnosis and choosing the treatment methods remains the exclusive prerogative of your doctor!

«Life Dental Clinic» is not responsible for the possible negative consequences that arise from the use of the information posted on lifedental.md

LEAVE A REVIEW