+(373)69 214 434 / 022 539 602 | E-mail: info@lifedental.md

Protetică/ortopedie

Protetică/ortopedie

Protetică/ortopedie

Protetica dentară se ocupă cu refacerea și înlocuirea coroanelor dentare distruse prin caria

dentară sau pierdute în urma extracției.

În momentul în care se pierde un dinte și în locul acestuia rămâne un spațiu gol pe arcada dentară dinții vecini au tendința de migrare și basculare spre zona liberă. De asemenea, dinții antagoniști au tendința de erupție în spațiul liber. Astfel că încetul cu încetul aceste migrări dentare determină o serie de blocaje în timpul proceselor de masticație și care la rândul lor vor determina în timp afectarea articulației temporo-mandibulare cu o întreagă gamă de simptome dureroase.

Dinții vecini zonei edentate încetul cu încetul își vor dezgolii rădăcina, semn al pierderii de os, vor începe să se carieze și vor determina o serie de interferențe și contacte premature. Aspectul estetic are de suferit de la început prin zona edentată, iar în timp lipsa tratamentului va determina prin complicațiile ulterioare un facies îmbătrânit.

Practic, se creează astfel premisele pentru o serie de afecțiuni extrem de complexe și dificil de tratat, și care consumă extrem de multe resurse atât financiare, cât mai ales timp.

Printre lucrările protetice trebuie amintite: fațetele ceramice, coroanele și punțile dentare, lucrări protetice pe implante, inlay-urile și onlay-urile, protezele scheletate și protezele parțiale și totale mobilizabile acrilice.

Protetica, prin complexitatea manoperelor pe care le implică, necesită experiență clinică, cunoștințe teoretice, multă răbdare și timp. Medicii noștri întrunesc toate aceste deziderate.

Realizarea unei lucrări protetice de bună calitate este un proces complex, care necesită mai multe ședințe și din acest motiv este necesar un anumit interval de timp.

Materialele de pe această pagină au caracter informativ și sunt destinate scopurilor educaționale.

Vizitatorii site-urilor web nu trebuie să le utilizeze ca recomandări medicale. Determinarea diagnosticului și alegerea metodelor de tratament rămâne prerogativa exclusivă a medicului dumneavoastră!

«Life Dental Clinic» nu este responsabil pentru posibilele consecințe negative care apar din utilizarea informațiilor postate pe lifedental.md

LĂSAȚI O RECENZIE