+(373)69 214 434 / 022 539 602 | E-mail: info@lifedental.md
Implanturi dentare si chirurgie
Implant dentar in Chisinau | Implantologie și chirurgie

Implant dentar in Chisinau | Implantologie și chirurgie

Implanturile dentare

Implantologia dentara este introducerea implanturilor metalice in locul lipsei radacinilor dentare.

In timpul manoperelor chirurgicale de insertie a implantului dentar se utilizeaza atat os sintetic, cat si o membrana de colagen resorbabila. Dupa perioada de osteointegrare a implantului se poate trece la protezarea spatiului edentat.

Estetica dentara inglobeaza si etapa de implantologie si urmareste corectarea aspectului facial prin diverse mijloace: albiri dentare, refacerea obturatiilor, protetice si nu in ultimul rand chirurgicale.

Trebuie retinut ca implantologia nu este indicata pentru orice pacient si nu trebuie considerata o interventie chirurgicala banala. Implantologia de succes necesita din start o analiza detaliata a starii generale de sanatate a pacientului urmata de analiza viitoarei zone în care va fi inserat implantul. O simpla radiografie dentara nu este suficienta pentru a insera un implant dentar si are doar rol orientativ. Este necesara o tomografie dentara (CT dentar) care realizeaza o reconstructie 3D a întregii zone, în care se identifica toate elementele anatomice de vecinatate si se fac simularile cu diverse tipuri de implante. Pentru a avea succes trebuie respectat principiul minimei invazivitati în timpul inserarii. De asemenea, si obiceiurile nesanatoase ale pacientului vor trebui revizuite daca acesta doreste ca sa pastreze cât mai mult timp implantul în cavitatea orala. Astfel igiena dentara este esentiala, la fel si renuntarea la fumat. Implantul dentar este o structura metalica inserata artificial în os si din acest motiv nu poseda mijloacele de aparare pe care le poseda un dinte natural. Orice inflamatie a gingiei înconjuratoare va afecta rapid si osul de dedesubt care va reactiona în general prin resorbtie si va determina pierderea implantului în lipsa unei interventii prompte. Din acest motiv selectarea riguroasa a pacientilor asigura o buna rata de succes (peste 90%) a implantologiei moderne. În clinica stomatologica noastra si noi practicam o selectare riguroasa a pacientilor care vor urma tratamentul de implantologie ceea ce ne asigura succesul mentinerii pe termen lung a implantului.

Implant dentar in Clinica stomatologica

O alta etapa esentiala în implantologie este etapa protetica, care, din cauza faptului ca este vorba de o structura artificiala inserata în os, trebuie sa fie extrem de precisa. Trebuie respectat cu strictete principiul pasivitatii structurilor protetice si al adaptarii ocluzale protetice perfecte.

În concluzie, pentru un implant dentar inserat în cavitatea orala, daca în primele 6 luni nu au aparut probleme si pacientul respecta indicatiile medicului, sansele ca acesta sa se piarda se reduc simtitor. Daca dupa încarcarea protetica în urmatoarele 6 luni nu apar probleme si pacientul în continuare respecta indicatiile primite, sansa ca implantul sa reziste în cavitatea orala sunt maxime. Un implant dentar in Chisinau poate fi instalat în siguranta si eficient intr-o clinica stomatologica Lifedental.

Materialele de pe această pagină au caracter informativ și sunt destinate scopurilor educaționale.

Vizitatorii site-urilor web nu trebuie să le utilizeze ca recomandări medicale. Determinarea diagnosticului și alegerea metodelor de tratament rămâne prerogativa exclusivă a medicului dumneavoastră!

«Life Dental Clinic» nu este responsabil pentru posibilele consecințe negative care apar din utilizarea informațiilor postate pe lifedental.md

LĂSAȚI O RECENZIE