+(373)69 214 434 / 022 539 602 | E-mail: info@lifedental.md

Implantologie și chirurgie

Implantologie și chirurgie

Implantologie și chirurgie

de la 90 €

Implantologia dentară este introducerea implanturilor metalice în locul lipsei rădăcinilor dentare.

În timpul manoperelor chirurgicale de inserție a implantului dentar se utilizează atât os sintetic, cât și o membrană de colagen resorbabilă. După perioada de osteointegrare a implantului se poate trece la protezarea spațiului edentat.

Estetica dentară înglobează și etapa de implantologie și urmărește corectarea aspectului facial prin diverse mijloace: albiri dentare, refacerea obturațiilor, protetice și nu în ultimul rând chirurgicale.

Trebuie reținut că implantologia nu este indicată pentru orice pacient și nu trebuie considerată o intervenție chirurgicală banală. Implantologia de succes necesită din start o analiză detaliată a stării generale de sănătate a pacientului urmată de analiză viitoarei zone în care va fi inserat implantul. O simplă radiografie dentară nu este suficientă pentru a insera un implant dentar și are doar rol orientativ. Este necesară o tomografie dentară (CT dentar) care realizează o reconstrucție 3D a întregii zone, în care se identifică toate elementele anatomice de vecinătate și se fac simulările cu diverse tipuri de implante. Pentru a avea succes trebuie respectat principiul minimei invazivități în timpul inserării. De asemenea, și obiceiurile nesănătoase ale pacientului vor trebui revizuite dacă acesta dorește ca să păstreze cât mai mult timp implantul în cavitatea orală. Astfel igiena dentară este esențială, la fel și renunțarea la fumat. Implantul dentar este o structură metalică inserată artificial în os și din acest motiv nu posedă mijloacele de apărare pe care le posedă un dinte natural. Orice inflamație a gingiei înconjurătoare va afecta rapid și osul de dedesubt care va reacționa în general prin resorbție și va determina pierderea implantului în lipsa unei intervenții prompte. Din acest motiv selectarea riguroasă a pacienților asigură o bună rată de succes (peste 90%) a implantologiei moderne. În clinica stomatologica noastra și noi practicăm o selectare riguroasă a pacienților care vor urma tratamentul de implantologie ceea ce ne asigură succesul menținerii pe termen lung a implantului.

O altă etapă esențială în implantologie este etapa protetică, care, din cauza faptului că este vorba de o structură artificială inserată în os, trebuie să fie extrem de precisă. Trebuie respectat cu strictețe principiul pasivității structurilor protetice și al adaptării ocluzale protetice perfecte.

În concluzie, pentru un implant dentar inserat în cavitatea orală, dacă în primele 6 luni nu au apărut probleme și pacientul respectă indicațiile medicului, șansele ca acesta să se piardă se reduc simțitor. Dacă după încărcarea protetică în următoarele 6 luni nu apar probleme și pacientul în continuare respectă indicațiile primite, șansa ca implantul să reziste în cavitatea orală sunt maxime. Un implant dentar în Chișinău poate fi instalat în siguranță și eficient într-o clinica stomatologică Lifedental.

Materialele de pe această pagină au caracter informativ și sunt destinate scopurilor educaționale.

Vizitatorii site-urilor web nu trebuie să le utilizeze ca recomandări medicale. Determinarea diagnosticului și alegerea metodelor de tratament rămâne prerogativa exclusivă a medicului dumneavoastră!

«Life Dental Clinic» nu este responsabil pentru posibilele consecințe negative care apar din utilizarea informațiilor postate pe lifedental.md

LĂSAȚI O RECENZIE