+(373)69 214 434 / 022 539 602 | E-mail: info@lifedental.md
Endodonție
Endodontie

Endodontie

Endodontie

Endodonția reprezintă specialitatea medicală, care are drept scop  tratamentul rădăcinilor/canalelor dentare.

Presupune îndepărtarea pulpei dentare inflamate sau necrozate/gangrenate din interiorul dintelui, urmată de înlocuirea acesteia cu materiale de obturație de lungă durată.

Există situații în care apare și o difuzarea a procesului infecțios în osul din jurul rădăcinii dentare, având punctul de plecare din dintele infectat, în unele situații este necesară îndepărtarea acestuia pe cale chirurgicală și reconstrucția defectului osos utilizând granule de os artificial și o membrană de colagen resorbabilă (regenerare tisulară ghidată).

Ultima etapă a tratamentului dentar este reprezentată de restaurarea finală a coroanei dentare.

În lipsa tratamentului adecvat și realizat neapărat de un medic competent în această specialitate poate să apăra un abces dentar și în final poate să se piardă și dintele.

Un tratament endodontic corect implică mai multe ședințe și mult timp alocat acestei manopere. Este necesară o radiografie digitală preoperatorie, după care se începe tratamentul propriu-zis. Tratamentul, în mod obligatoriu trebuie să se desfășoare în izolare perfectă cu digă și să se măsoare electronic lungimea canalelor dentare cu ajutorul apex locatorului. Lucrul cu sistemul de magnificație (lupe dentare) ajută mult la creșterea calității. Simțul tactil al unui specialist experimentat va face diferența în rezultatul tratamentului. La ora actuală rezultatele cele mai bune în timp sunt obținute în urma tratamentului endodontic cu instrumentar rotativ și condensare verticală la cald. Urmează o radiografie intermediară și la final radiografia de control final. În final, se trece la obturația coronară definitivă.

Clinica stomatologică Lifedental vă garantează un serviciu de calitate și un rezultat 100% care nu vă va dezamăgi!

Materialele de pe această pagină au caracter informativ și sunt destinate scopurilor educaționale.

Vizitatorii site-urilor web nu trebuie să le utilizeze ca recomandări medicale. Determinarea diagnosticului și alegerea metodelor de tratament rămâne prerogativa exclusivă a medicului dumneavoastră!

«Life Dental Clinic» nu este responsabil pentru posibilele consecințe negative care apar din utilizarea informațiilor postate pe lifedental.md

LĂSAȚI O RECENZIE