+(373)69 214 434 / 022 539 602 | E-mail: info@lifedental.md
Frica de medicul stomatolog

Frica de medicul stomatolog

Există foarte multe persoane cărora le este frică să meargă la stomatolog sau pur şi simplu urăsc să facă acest lucru. Însă, problema  nu este la aceste persoane, nici la doctori, ci la ustensilele pe care le utilizează medicii asupra pacienţilor. Majoritatea pacienţilor, după ce văd aceste ustensile şi aparate, sunt temători, devenind pesimişti şi neîncrezători în medicii stomatologi.

 1b min

Prin urmare, nici nu ne mirăm că sunt atât de multe persoane care evită să meargă la medicul dentist sau amână foarte mult acest lucru, chiar şi un simplu control. Cu toate acestea, medicii  Life Dental încearcă să rezolve problemele dentare ale pacienţilor, şi să îi facă să se simtă cât mai bine, scăpându-i de dureri, neplăceri şi angoasa creată de aparatura medicală.

În aceste situaţii, un avantaj îl constituie şi tehnologia pe care o avem. Medicii Clincii Life Dental  folosesc ustensile şi aparate de ultimă generaţie, astfel încât vizita la medicul stomatolog să fie o experienţă plăcută atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari.

Temerile pot apărea chiar şi din primii ani de viaţă. În mod nejustificat acestea pot fi “împrumutate” de la cei din jur chiar şi înainte de a ajunge pentru prima dată la medicul dentist. În aceste situaţii chiar şi celor mai maturi dintre noi, aproape orice intervenţie stomatologică se poate transforma într-un chin.

Există mai multe motive pentru care pacienţilor le este frică de stomatolog.

  • Durerea:  “O să mă doară?” Aceasta este întrebarea cea mai des pusă de către pacienţi atunci când intră în cabinetul stomatologic. Orice persoană urăşte durerea, iar acesta este principalul motiv pentru care pacienţii se feresc  sau amână să meargă la doctor. Amânarea acestei vizite poate duce la probleme mult mai mari şi dureri insuportabile.

Din fericire, stomatologia modernă pe care o avem în Clinica Life Dental este mult mai uşor de suportat de către pacienţii noştri.

  • Acele: Una dintre temerile pacienţilor sunt acele. Această temere este întâlnită mai des la copii decât la adulţi. În acest caz, medicii noştri specialişti în pedodonţie sunt pregătiţi şi ştiu cum să le explice copiilor pe înţelesul lor, putând astfel realiza unele proceduri minim invazive, fără anestezie.
  • Sunetele aparatelor şi mirosurile specifice cabinetelor dentare: Atunci când pacienţilor le este teamă, simţurile devin mult mai ascuţite şi accentuate. Astfel, sunetele produse de instrumente şi aparatele cu care lucrează medicii, dar şi mirosul produselor antiseptice,  şi mai tare sporește frica pacienţilor.
  • Experienţele neplăcute avute la alte cabinete stomatologice şi la alţi medici nepregătiţi, devin motive pentru care pacienţii evită să mai vină la doctor, chiar şi pentru un simplu consult. Din fericire pentru pacienţii ce ne trec pragul, în Clinica Life Dental toți medicii sunt bine pregătiţi și folosesc metode moderne şi confortabile.

Oferim soluţii personalizate pentru fiecare pacient în parte, atât din punct de vedere medical, cât şi din punct de vedere financiar. Pentru fiecare dintre noi, sănătatea orală trebuie să fie importantă, asigurându-ne că avem o dantură sănătoasă şi frumoasă. Pentru acest lucru, Clinica Life Dental  acoperă toate specialităţile stomatologice, şi vă pune la dispoziţie medici buni, pregătiţi şi prietenoşi, pentru a vă face o  consulație  nedureroasă şi de folos.

     

Materialele de pe această pagină au caracter informativ și sunt destinate scopurilor educaționale.

Vizitatorii site-urilor web nu trebuie să le utilizeze ca recomandări medicale. Determinarea diagnosticului și alegerea metodelor de tratament rămâne prerogativa exclusivă a medicului dumneavoastră!

«Life Dental Clinic» nu este responsabil pentru posibilele consecințe negative care apar din utilizarea informațiilor postate pe lifedental.md

LĂSAȚI O RECENZIE