+(373)69 214 434 / 022 539 602 | E-mail: info@lifedental.md
SĂNĂTATEA DINȚILOR COPIILOR

SĂNĂTATEA DINȚILOR COPIILOR

Pentru a oferi copiilor noștri o sănătate orală cât mai bună este necesar să prevenim eventualele afecțiuni, chiar de la cea mai fragedă vârstă, respectând câteva măsuri simple și accesibile: igiena buco-dentară, igiena alimentației, fluorizarea, sigilarea fisurilor și fosetelor, tratamentul cariilor incipiente la copii.

 face site 1a

Medicul nostru, doamna Viorica Grecu-Pîslaru, medic stomatolog generalist, ne-a vorbit despre stomatologia la copii, oferindu-ne informații valoroase despre cum pot cei mici să beneficieze de un zâmbet sănătos, încă de mici.

        1. Când trebuie efectuată prima vizită la medicul stomatolog?

  Prima vizită la medicul stomatolog pentru copii și anume la medicul pedodont, recomand să fie odată cu erupția primului dinte de lapte, în jurul vârstei de 6-8 luni. Regula de bază constă apoi în vizite regulate la interval de 3/6 luni.
Doar în acest mod se poate preveni apariția cariilor dentare, copilul tău dezvoltându-și o igienă orală corectă, datorită faptului că va percepe cabinetul stomatologic precum un mediu plăcut, în care își va putea regăsi de fiecare dată prietenul adevărat și anume medicul pedodont.

         2. Dinții de lapte se tratează?

   Deseori aud astfel de comentarii: - “Dinții de lapte nu sunt așa de importanți. De ce sa îi tratăm? Oricum vor cădea!”
Consider că este necesar să acorzi o importanță majoră îngrijirii dinților de lapte, deoarece copilul tău se va folosi de aceștia în masticație până la vârsta de 12 ani.
Un dinte de lapte afectat, poate influența erupția dinților permanenți. De asemenea, cariile dentare netratate pot provoca dureri, abcese (infecții) viitorilor dinți, permanenți.

       3. Cât este de importantă alimentația?

Alimentația din această perioadă trebuie să fie, pe cât posibil, una echilibrată și bogată în vitamine, minerale și proteine, iar carbohidrații și zaharurile trebuie consumate în cantități mici. Merele – ajută la curățarea în mod natural a dinților și la eliminarea respirației urât mirositoare.
Conținutul de fibre din mere acționează ca o periuță de dinți, îndepărtând resturile de mâncare, iar acizii din acest fruct ajută în lupta împotriva bacteriilor care provoacă respirația urât mirositoare. Morcovii – asemănător merelor, sunt bogați în fibre, lucru care ajută și la îndepărtarea plăcii bacteriene. Aceștia stimulează producția de salivă, care curăță în mod natural dinții. În plus, este un aliment bogat în vitamina B, benefică pentru combaterea apariției gingivitei. Legumele verzi – precum spanacul, broccoli sau varza conțin minerale necesare dinților și sunt bogate în fibre, având, în același timp, un aport caloric scăzut. Lactate, brânzeturi și ouă – produsele lactate și ouăle conțin o cantitate esențială de calciu și vitamina B, amândouă extrem de importante pentru smalțul dinților și sănătatea gingiilor.
Brânza conține o proteină specială, numită cazeină, care întărește smalțul dinților și ajută la prevenirea cariilor. Carnea și peștele – sursă importantă de fosfor, care ajută la întărirea smalțului.
Regula de bază este ceea că, indiferent de vârstă, periajul se realizează cel puțin de 2 ori pe zi, fiecare a câte cel puțin 2 minute, dimineața și seara, ideal după fiecare masă.

Nimic nu este prea bun pentru copii noștri. Nu e niciodată prea târziu să deprindem obiceiuri sănătoase! Începe de azi!

APPOINTMENT WITH A DENTIST

Pentru a efectua o programare, completați cererea de mai jos sau apelați numărul indicat pe site.

sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal

The materials on this page are for information purposes and are intended for educational purposes.

Website visitors should not use them as medical recommendations. Determining the diagnosis and choosing the treatment methods remains the exclusive prerogative of your doctor!

«Life Dental Clinic» is not responsible for the possible negative consequences that arise from the use of the information posted on lifedental.md

LEAVE A REVIEW